sxpriyan’s blog

Blog tentang apa saja

Humor Suroboyoan

1.1 Cerito Khayal: Salesman

Kapanane onok Salesman Vaccum Cleaner teko nhik omahku. Ewangku durung sempet ngomong opo-opo moro-moro salesman iku mau langsung nyebarno tembelek wedhus ndhik karpet. Jarene ngene ”Wis pokoke buk, lek sampek vaccum cleanerku iki gak isok nyedot, tak jamin tak emploke sithok-sithok tembeleke wedhus iku.” Jare ewangku ”Peno kepingin didhulit sambel tha ngemploke ?”. ”Lho opoko masalae ?” salesmane takok. ”Lha peno gak ndhelok tha saiki lampu mati …”

1.2 Cerito Khayal: Rasa Stroberi tah .

Pas acara perpisahan arek TK, setiap murid nggowo kado gawe bu gurune. Sing pertama maju anake pedagang bunga. Bu gurune ngambung kadone ambek mbedhek, ”Isine kembang yo….”. ”Seratus buat bu guru..” jare anake pedagang bunga. Sing kedua maju anake wong dhodhol mracang. Ambek bu gurune kadone dikocok-kocok. Wah iki rodok angel mbedheke, pikire. ”Isine permen yo…”. ”Pinter bu guru..” jare anake wong dhodhol mracang. Mari ngono, maju anake wong dhodhol es krim. Pas kadone diangkat, dhadhak netes. Ambek bu gurune tetesane diincipi. ”Es krime rasa anggur yo…” jare bu gurune kemeruh. ”Salah…” jare areke. ”Rasa stroberi tah…?” bu gurune kemeruh maneh. ”Salah ..” jare areke. ”Wis aku nyerah, rasa opo sih iku” takok bu gurune. ”Isinya anak anjing kok bu guru…”

1.3 Cerito Khayal: Ngentutan

Yuk Jah lungo perikso nang dokter. ”Opoko sampeyan ning ?” Jare doktere. Yuk Jah terus cerito, ”Iki lho dok, wis sak wulan iki aku malih ngentutan. Sak jam isok ping sepuluh aku ngentut. Cumak untunge, entutku iku gak mambu ambek gak onok suorone, dhadhi gak onok sing ngerti. Lha iki pas aku longgo ndhik ngarepe sampeyan ae wis ping telu aku ngentut. Tapi sampeyan gak ngerti tho, mergo iku mau, entutku gak muni ambek gak mambu. Cumak aku malih gak enak dhewe, mosok arek wedhok ngentutan ”. ”Oh, ngono tah.. Lek ngono tebusen resep iki. Seminggu maneh mbaliko rene maneh” jare doktere. Pas wis seminggu yuk Jah mbalik maneh nang doktere. ”Wis enakan tah ?” takok doktere. ”Aku gak ngerti obat opo sing dokter kekno wingi, cumak entutku saiki kokambune malih bosok gak karuan. Sampek kudhu nggeblak aku. Tapi untunge entutku sik tetep gak muni”, jare yuk Jah. ”Berarti saiki irung sampeyan wis gak buntu maneh. Saiki tebusen resep ikiyo” jare doktere. ”Obat opo maneh iku pak dokter ?” takok yuk Jah. ”Obat kopok..”

1.4 Cerito Khayal: Lobang

Sakri ambek Nasip mlaku budhal mancing. Moro-moro Nasip ndhelok onok lobang guedhe. ”Eh ayok dites jerune sak piro se lobang iki” jare Nasip. Sakri njupuk watu kali terus diuncalno ndhik lobang mau. Sui gak onok suorone blas… ”Whuik jerune…,” jare Sakri ”Watune kurang gedhe be’e, cobak kelopo” jare Nasip. Sakri njupuk kelopo terus diuncalno maneh ndhik lobang. Sepiii gak onok suorone…. ”Whuik jerune…,” jare Sakri ”Sik golek sing luwih gedhe maneh,” jare Nasip. Mari golek-golek, arek loro iku akhire nemu beton bekas bantalane rel sepur. Berhubung abhot, betone digotong wong loro terus disurung mlebu lobang. Tapi yo ngono, suiii gak onok suorone… ”Cik jerune lobang iki..” jare Sakri Moro-moro seko semak-semak, onok wedhus mlayu katene nubruk arek loro. Selamete arek loro iku isok ngelesi, tapi sakno wedhuse sing kecemplung lobang. Kagete jik durung ilang, moro-moro onok Wak Dri nggowo arit takok nang arek loro iku. ”He rek, kon ndhelok sing nyolong wedhusku tah ? Tak bacoke wonge !!!”, takok Wak Dri. ”Wah gak ngerti Wak Dri, cumak sik tas ae onok wedhus kecemplung lobang iku” jare Nasip. ”Oo gak mungkin.. dhudhuk wedhusku lek sing iku, wedhusku mau tak cancang ndhik betone rel sepur ”

1.5 Cerito Khayal: Avtur

Uwar ambek Joko koncoan apik, karo-karone kerjo ndhik Lanud Juanda bagian pengisian BBM Pesawat. Bengi-bengi pas udhan deres, Juanda sepi gak onok pesawat sing wani mudhun, wong loro iku malih nganggur gak onok gawean. ”Adem-adem ngene enake ngombe yo” jare Uwar. ”Wah iyo tepak iki. Awakmu tau krungu tah lek avtur iku isok diombe ?” jare Joko. ”Yo tau se, jarene lek ngombe avtur isok mak busss !!..kon wani nyobak tah ?” Uwar mulai gunggungan. Mari ngono arek loro mbukak krane truk tanki avtur. Wis tuwuk ngombe arek loro iku mulih terus keturon. Isuke pas Uwar tangi, rasane awake sueger kuat. Moro-moro onok tilpun muni, tibake Joko sing nilpun. ”Yok opo kon War..?” jare Joko ”Wah whuenak, kon yok opo ?” jare Uwar. ”Awakku yo sueger pisan. Kon gak teler tah ?” jare Joko. ”Gak blas, aku yo gak ngelu blas. Wis pokoke enak. Mene nyobak maneh tah ?” jare Uwar. ”Yo setuju, cumak aku kate takok, kon wis ngentut dhurung ?” takok Joko. ”Dhurung..” jare Uwar. ”Wah gawat iki. Wis pokoke kon ojok sampek ngentut yo. Diempet ae sak kuatmu. .” jare Joko. ”Lho opoko masalae ..?” Uwar bingung. ”Soale aku saiki ndhik Banjarmasin..”

Pengemis

Ditulis oleh bocahkureng di/pada Nopember 30, 2008

Tono yang seorang mahasiswa sedang asyik berbicara dengan seorang pengemis tua di depan kampus Unair.“Sudah lama mengemis di sini, Pak?” “Ya … lebih kurang sudah 10 tahun, Nak.” “Wah sudah lama juga ya Pak? Sehari biasanya dapat berapa, Pak?” “Paling sedikit Rp 35.000,-.” “Banyak juga ya, Pak.” “Yaa untuk makan keluarga di rumah, Nak.” “Ehhhh … emang keluarganya ada di mana?” “Anak saya semuanya ada 3 orang, yang pertama ada di ITS, yang kedua ada di Unibraw dan yang ketiga di Ubaya.” “Waaahhh, hebat-hebat keluarga Bapak itu semuanya masih kuliah?” “Yaa tidaklah, Nak. Semuanya mengemis seperti saya.”

Kalau anda senyum senyum sendiri karena humor ini, tolong donk di kasih komentar ntar aku muat lagi yang lebih seru 🙂

2 Comments »

  1. Webnya mantap…Mabrouk..Marouk…
    Terutama pagenya guyonan…mantap tenan🙂
    Gimana kalo sekalian di link ke channel TV indo juga…macam ketoprak humor, ngelaba dll… tambah uasyik.
    Keep a good work.
    From kuli sand dune
    🙂 He he he thanks, ntar ditambah lagi guyonane ..

    Comment by Hary | December 15, 2008

  2. waaaaaaaaaaaaaaaaaaahhh… aku tuh ampe ketawaaaaa .. sendirian gak brenti2… leucuuuuuuu siiih

    Comment by fuadi lkirom | June 11, 2009


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: